ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ / ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
Πολυτεχνείο

Καθαρίσαμε το Πολυτεχνείο!

Η Kouros – Integrated Sign Systems, με την πολύτιμη συνεισφορά των ανθρώπων και συνεργατών της, πραγματοποίησε τον καθαρισμό των – βανδαλισμένων με graffiti - όψεων του κτιρίου Αβέρωφ του ΕΜΠ. 

Αφορμή, για τη συγκεκριμένη ενέργεια, αποτέλεσε η επικείμενη τελετή βράβευσης του κτιρίου με το Grand Prix της Europa Nostra, στις 14 Ιουνίου 2013 και σχετικό άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή που περιέγραφε τη θλιβερή κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το ιστορικό συγκρότημα της οδού Πατησίων: λίγα μόλις χρόνια μετά την αναπαλαίωσή του - ένα έργο που κόστισε συνολικά 18 εκατομμύρια ευρώ – και λίγες μόλις ημέρες πριν την τελετή, οι όψεις των κτιρίων είχαν «διακοσμηθεί» από άκρη σε άκρη με πολλαπλά στρώματα graffiti. 

Με μεγάλη ευαισθησία απέναντι στην ιστορία του Πολυτεχνείου και την μοναδικότητα του κτιρίου Αβέρωφ, περισσότεροι από 35 άνθρωποι εργάστηκαν σε ομάδες, μεταξύ 1-2 Ιουνίου 2013, για να αφαιρέσουν τα συνθήματα, να ανανεώσουν τις βαφές των εισόδων και να αναμορφώσουν τον περιβάλλοντα χώρο.
Παράλληλα, με την ειδική επεξεργασία των μαρμάρων, δημιουργήσαμε ένα διάφανο στρώμα πάνω στις όψεις του κτιρίου που εξασφαλίζει την μελλοντική τους προστασία από παρόμοιους βανδαλισμούς.

© KOUROS INTEGRATED SIGN SYSTEMS 2009